Fester, konferens & möten

PROGRAM 10: REKRYTERA RÄTT SÄLJARE

Denna utbildning riktar sig mot företagsledning och/eller säljledning.

Syfte:
Rekryteringar där den rekryterade inte uppnår det resultat som önskas är dyra i direkt mening kopplat till den rekryterade säljaren men också mycket kostsamma sett till övriga organisationens energi och pengar. Genom rätt rekryteringsförfarande kan dessa minimeras.

Del ur innehållet:
• Personlighetskategorier ”Vad du ser är inte alltid vad du får”
• Arbetsbeskrivning innan annons
• Rekryteringsprocess
• Annons – hur attraherar jag rätt kandidat
• Vanliga tecken som du verkligen inte får missa
• Head Hunt/Search
• Intervju – mall
• Referenstagning
• Anställningsavtal
• Uppstart och plan för detta

Upplägg:
En dag med tid för workshop. Ca 6 timmar.

Uppnådd förmåga:
Färre dyra felrekryteringar av säljare samt en fungerande process för snabb rekrytering av produktiva personer som får framgång i företaget.

Viktigt att notera:
Som köpare av en sådan här utbildning får du självklart prata med den ansvarige så att ni på bästa sätt tillsammans kan justera utbildningen för att passa just era behov beroende på er situation men också med hänsyn till vilka förkunskaper ni besitter.

Ansvarig:
Ansvariga för denna utbildning är någon av Jonas Olofsson, Fredrik Alkell eller Henrik Henriksson från företaget Adviser Partner. Alla har de haft en karriär som först säljare och sedan säljledare under mer än tio år. Därefter har de utbildat mer än 5 000 säljare och säljledare vardera.

Fredrik Alkell – Försäljning
Fredrik har arbetat i tjugo år som säljare och säljchef. Under de senaste sju åren har han framgångsrikt tränat över 6 000 säljare och säljchefer i människokunskap och försäljningsteknik samt utbildat chefer i ledarskap inom alla typer av avdelningar och positioner.

 

 

 

Jonas Olofsson – Försäljning
Har arbetat direkt med försäljning i 20 års tid. Utbildad marknadsekonom och har Master Certifiering i Personlighetsanalys. Startade Adviser Partner för 10 år sedan och har sedan dess hjälpt företag inom alla branscher med försäljningsutveckling-, lednings- och organisationsfrågor med stor framgång.

 

 

 

Henrik Henriksson – Försäljning
Har arbetat med försäljning i närmare 20 års tid med mycket höga försäljningsresultat, både som försäljare och försäljningschef. Drev under många år ett bolag som var Sveriges största återförsäljare av hemlarm samt en likaledes framgångsrik telemarketingverksamhet innan han blev delägare i säljutbildningsföretaget Adviser Partner.

Samarbete:
Grunden till denna utbildning är framtagen i ett samarbete mellan Debaser och Adviser Partner.